שיטת הקבורה בבית עלמין טרומפלדור היא קבורת שדה בלבד. הוכרז על ידי ביטוח לאומי כ"בית עלמין סגור".
בית העלמין טרומפלדור, שנמצא בלב תל-אביב, הוא גַּלְעֵד להקמתה של העיר, לחייה השוקקים ולהתחדשות ההתיישבות בארץ ישראל. מדינאים, אנשי רוח, ענקי תרבות ומייסדי העיר נחים מנוחת עולמים בפינה שלווה ומרשימה זו.
בית העלמין נוסד בשנת תרס"ג (1902) עקב חשש כבד ממגפת הכולרה שהתפרצה ביפו, עת השלטונות העות'מאנים אסרו מטעמים רפואיים על קבורה בבית העלמין הישן. מצוקת שטחי הקבורה נפתרה בהתערבותו של שמעון רוקח, ממייסדי העיר ומעמודי התווך של היישוב, ששילם את סכום הקנייה. בענייני הקנייה טיפל משה מטלון, מחשובי הקהילה הספרדית ויליד יפו. כך נרשם המקום על שם "ועד הקהילה המאוחדת לעדות האשכנזים והספרדים".
חלקו המזרחי, הישן, מתאפיין במצבות מגוונות המזכירות בתי עלמין יהודיים באירופה. בית עלמין טרומפלדור מיוחד באזורים שבו. במרכזו אנדרטות גדולות המתנשאות מעל קברי אחים של חללי מאורעות תרפ"א, תרפ"ט ותרצ"ו, ולצדן יד זיכרון לקדושי קהילת זדונסקה-וולה ולוח אבן חלק ושחור, יד לקדושי קהילת רדזיבילוב הי"ד.
בבית העלמין טמונים כמה מגדולי ישראל. בין האישים הללו הרב שלמה אהרנסון ז"ל, שהיה גדול בתורה עוד בבית אביו ברוסיה. הרב הקים בקייב, שם עזר לפליטי גליציה, את אגודת "אחדות ישראל". עלה ארצה ושימש רבה הראשי של תל אביב לשביעות רצון תושביה.
עוד מגדולי ישראל שפעל למען הציונות ושנטמן בבית העלמין הוא יונה דב בלומברג (הררי) ז"ל שהצטרף ל"חיבת ציון", היה גם הוא מפעילי "המזרחי" וייצג את ארץ ישראל כציר בקונגרס הציוני השישי. גם קברו של הרב צבי פרץ חיות ז"ל, היסטוריון וחוקר תנ"ך בעל שם עולמי, נמצא בבית עלמין זה. הרב תרם רבות למחקר התנ"ך והיה מורה אהוב שניכר בצניעות הליכותיו ובמנהגו הסבלני.
כאן קבורים גם גדולי הדור והעיר ובהם ראש הממשלה השני, משה שרת; מאיר דיזנגוף ואשתו צינה; המשורר הלאומי ח"נ ביאליק ורעייתו מניה, המשורר והמתרגם טשרניחובסקי; המנהיגים הציוניים אחד העם, נורדאו, שינקין ועוד; והאמנים נחום גוטמן, שושנה דמארי ואריק איינשטיין הקבורים סמוך לחלק החדיש יותר.
החלק המערבי מודרני יותר ומתאפיין בגינון מטופח ובמצבות גבוהות וחדישות בסגנונן.
חברה קדישא טרחה לשפץ את קברי הגלמודים והוסיפה להם מצבות נאות. החברה מטפחת ומשמרת את בית הקברות עד היום. עיקר פעולתה בחשיפת קברים שטמן החול עד שלא יכלו למצאם, שיקום מצבות, בניית גדר שתמנע חשיפת הקברים לרוחות הים ולסופות החול, שערים ושבילים, התקנת רחבות כינוס ועוד – כל זאת מתוך ראייה היסטורית המבקשת לחקוק את זיכרון הקמת העיר והמדינה לדורות הבאים.
שעות פתיחה:
שעון חורף: בימים א' עד ה' – 07:00 ועד 17:00 ובימי ו' וערבי חג – 07:00 ועד שעה 13:00
שעון קיץ: בימים א' עד ה' – 07:00 ועד 19:00 ובימי ו' וערבי חג – 07:00 ועד שעה 14:00
ביקורים מעבר לשעות אלו כרוכים בתשלום ובתיאום מראש בטלפון – 03-7953614